O escadrilă de porumbei brăzdează zilnic cerul Londrei, strângând date despre poluare

O escadrilă de porumbei brăzdează zilnic cerul Londrei, strângând date despre poluare

Un aliat prețios în lupta împotriva poluării este o escadrilă de porumbei de “mediu”, care brăzdează cerul capitalei britanice de câteva zile. Echipate cu un săculeț pe spate în care există un captator și un GPS, păsările analizează calitatea aerului deasupra diferitelor cartiere ale Londrei, datele fiind transmise locuitorilor dornici să le afle printr-un simplu mesaj Twitter trimis la @PigeonAir, relatează 7sur7.be.

Sursa foto: Pigeon Air Patrol / Twitter

Flota aeriană numită Pigeon Air Patrol este rezultatul colaborării între start-up-ul ecologist Plume Labs, agenția DigitasLBI și columbofilul Brian Woodhouse. Proiectul vizează să denunțe interesul scăzut manifestat de autoritățile publice față de protecția mediului și de efectele poluării asupra londonezilor.

https://youtu.be/VJ81tueAW74

La fiecare solicitare via Twitter a acestor mijloace de informare inedite, expeditorului i se trimite un mesaj cu date despre situația climatică, oferind o perspectivă în timp real a calității aerului în zona vizată, cu ajutorul a cinci “steaguri”, de la “Fresh” (nivel de poluare puțin ridicat) la “Extreme” (nivel de poluare anormal de ridicat).

Specialiștii consideră că este o inițiativă militantă și novatoare, foarte utilă, care ar putea fi extinsă și la alte metropole europene.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa www. agerpres.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...