Luc Van Coppenolle (Ouwegem) – Loc 1 provincial, 9 NATIONAL Barcelona O-Vl, 2016

 

Știm că  Luc Van Coppenolle este pasionat de porumbei de peste 30 de ani,  maninfesta o dragostea pentru cursele lungi si foarte lungi, ceea ce este posibil numai cu o calitate și o viziune pe termen lung. El a mostenit aceasta dragoste pentru etapele de fond si maraton de la parintii sai care erau și ei jucatori de distanțe lungi.

Porumbeii sai sunt cunoscuți ca fiind faorte buni pentru distanțe lungi, ei sunt luptători, puternici și foarte rezistenți.Ei sunt perseverenți și determinati să câștige.De-a lungul anilor, familia porumbeilor lui Van Coppenolle a câștigat numeroase premii la nivel național și înternationaș.

Până în 1988 Luc a concurat împreună cu tatăl său dintr-o volieră, la casa părinților săi, sub numele de Leon & Luc Van Coppenolle.

Pe Luc Van Coppenolle il reprezinta sportivitatea, integritate, consultare, respect pentru alții, și așa ceva mai mult. Luc este un tip grozav, întotdeauna calm, amabil, dar nu mai puțin competitiv atunci când vine vorba de rezultate sportive. În anii tinereții sale un fotbalist talentat,  dar, de asemenea, profesor de sport profesionist. Sportul devine o parte importantă în viața lui Luc.

Câștigător nu este un cuvânt murdar, exemplifică adevăratul sportiv, dar cuvântul este chiar mai curat atunci când se întâmplă acest lucru într-o manieră sportivă, și cand esti puternic sprijinit de soția ta, precul Luc de catre Annie sotia sa.

Etapele de fond si maraton produc dependenta…

… Ca și alții. Da, o dată “mușcat” de acest sport este foarte dificil sa rentunti la el.  Detine un palmares excepțional cu numeroase performante, pe podium în clasamentele cele mai reputate și , de asemenea :

 Blue Final 1 (inter) naționale Narbonne 2013

1st General Belgian Champion Verstandhouding-Entente ’03
1st PIPA- IATP-ranking ’04
1st Internat. Championship 2005 W.S.C Stolberg
3rd Nat Champion Extreme Long Distance KBDB ’06
1st Internat. Criterium Entente Belge ’07
1st Nat Ae Pigeon Long Distance IFC 4000 ’08 (with ‘Blauwen As’)
2nd Western-European Super Marathon ZLU ’08
1st National Marathon ’09
1st Europ Marathon Euskirchen (D)
1st Internat. Champion I.F.V. ’09
2nd Nat Champion Grand Distance KBDB ’09… etc

Pentru etapele de fond si maraton trebuie sa fi inzestrat cu  răbdare, respect pentru natura. Luc a crescut de mic cu  porumbei de distanțe lungi, cu sânge nobil.

După investitiile facute de Luc si tatal sau, au creat aproape una dintre cele mai bune linii genealogice pe distanțe lungi în viz mondial. Porumbeii regretatului Roger Florizoone din Newport se afla la baza intregii sale colonii de porumbei. Luc nu este un om de multe experimente, detinei porumbei cu capacitatea de a castigat doar le trebuie sa fie ingrijiti Nu exact ca pe niste  bibelouri, dar lasa natura sa lucreze, insa ajuta cu unele suplimente. Luc nu este orb la aspectul medical al sportului, dar acest lucru ar trebui să fie discutată doar ocazional, atunci când este cu adevărat necesar.

Mulți sunt de succes cu ea

Campion este nici singuri dovada, ai face pe alții campioni este cu un pas mai mare, dar dacă reușește o satisfacție mult mai mare decât succesele lor. suna numele aici? Bine atunci: Taildeman lui Vale Pau (crescator de top in prezent in crescatoriile lui Daniel Van Ceulebroeck), Jo Ronsijn, Wilson Dekens, Reybroeck Gebroeders, Santens gebroeders, De Smeyter – Restiaen,Saeytijdt Paul & Sven, Jan Vanermen, Ivan Haelters, Geert De Coninck, Andre Colbrandt, Van Looy-Van Niewenhuyze, Rob Nijs, De Ruy-Galazka, …… (și am putea merge pe un pic).Referinte suficiente pentru a dovedi că exista o genetica foarte buna in compartimentul de matca ce reproduce puternic in compartimentele din Ouwegem.

Du-te mai repede  !

Unii pași pentru a restabili, doar fa înapoi un pas, pentru a sari mai bine decât înainte. Asta e ceea ce a avut Luke să facă doar despre ultimii 3 ani. După victoria sa asupra etapei internationala Narbonne, castigatorul sau a fost vandut  si a folosit-oportunitatea de a consolida volieră de reproducție cu niște baze solide, în scopul de a proteja pe viitor. Luc  a pierdut la etapa de  “murdar Pau”, din 2015, trei porumbeichiar primul nominaliza … .si asa ca Luc a trebuit să ia câțiva ani  de pauza pentru a se pregatii de viitor. Dar răbdarea satisface aici și după cum știm , Van Coppenolle începând cu weekend-ul trecut la nivel inalt .

Albastra de Barcelona 2 (BE12-4285959) câștigă loc 1  provincial și al 9lea la nivel național

Barcelona 2016 va fi amintit ca o problemă foarte gravă. A fost un traseu dificil din nou, fără îndoială.  Datorita lansarii sambata dupa-amiaza  primii porumbei au intrat duminica, sosiri au fost destul de lente.

Luc a avut cinci porumbei, iar Blue Barcelona (tânăra de vară din 2012) a fost la prima sa angajazare  in Spania. Ea a câștigat anul trecut 504  național Narbonne , dar încă a trebuit să învețe limba spaniolă. Marți seara, Luc detinea 3 din cei 5 porumbei angajati.

Inregistrata pe ceas la ora 10.47 cu viteza de 1.015 de metri pe minut, ea a fost primul porumbel sosit în Ouwegem. Femela era într-o formă foarte buna, nu prezenta pic de oboseala și este acasă, în timp util și este mai puțin probabil să vina mai epuizat decat intarizatii.  BE12-4285959 este un porumbel foarte blând de talie mijlocie, cu siguranță, este într-o stare bună. Eset genul de porumbel cu recuperare extrem de rapida, sezonul ei nu s-a incheiat si va urma sa mai joace le etapele ce vor urma.  El a câștigat 1 Provincial Flandra de Est și al 9 – lea la nivel național.

În ceea ce privește originea, ea este reprodusa din cele mai bune pasari din matca lui Luc.

Tatal sau este un fiu al lui Rambo (o încrucișare selectata la celebra cursa  Pau). Rambo a zburat de top la etapele St. Vincent, Narbonne, Pau, etc …

Mama lui este o soră cu “de Favo”  Favorita. “De Favo” a castigat loc 1 international as fond, loc 7 Internațional Pau. Atât în liniile genealogice ale tatălui și ale mamei găsim linia Florizoone. În curs de pregătire, el a zburat de inceput d Limoges, care a fost o etapa decisiva. Apoi a zburat în pentru pregătire etapa Chateauroux. Atunci când este imbarcat a fost lăsat de două ore, cu femela.

Garden House și delicatese de bucătărie

 Luc  știe că porumbeii de  distanțe lungi  trebuie să crească si sa se maturizeze. La varsta de 3 ani porumbeii sai sunt pregatiti pentru a lupta de varf la toate etapele din sezon.

Luc foloseste doua tipuri de mancare. La întoarcerea acasă porumbeii primesc o combinatie de 50%, mancare usoara și 50% “grele”. Lumina este Gerry Plus 1/3, 1/3 Mais Cribbs, 1/3 Mariman Super Diet. Acest lucru completat pe parcursul a două zile de la Hemolit Oropharma și unele proteine oferite pe mancare, porumb Negru de la Versele-Laga. Ca acestea să fie dat în ultimele 3 zile înainte de a se face imbarcarea.În acest an, Luc în săptămânile anterioare ofera porumbeilor ce participa la etape grele  capsulele de Hemolit, în scopul de a accelera producția de hemoglobline. Dar, dacă acest lucru a făcut diferența? … Apoi Luke ridică sprâncenele ridicate.

Puii sunt bine pregatiti, dar nu ar trebui să fie “uzati” in anul nasterii. Atentia deosebita o capata porumbeii de la varsta de 2 ani.

Este plăcut să auzi crescatorii pasionați ca vorbesc vorbesc. Luc combina foarte bine porumbeii, prietenii insa nu uita ca  porumbeii sunt pasiunea lui … dar familia este principala !

Și acest lucru confirmă cuvintele înțelepte ale filosofului Kamiel Spiessens “Este un hobby!”

Felicitări și succes in continuare pentru Herbotsteam!

 

Sursa: www.herbots.be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
Ron Sampford – Cea mai mica crescatorie de porumbei

Am citit de curand un articol scris de Alan Wheeldon, pe care-l consider cel mai adevarat scriitor de literatura columbofila,...

Închide