Bourges AWC – victoria lui François Michaux din Mariembourg

AWC Prima cursa a sezonului; BOURGES AWC la 10 iunie s-au adunat un număr mare, mai exact 7581 porumbei (4208 yearlingi si  3373 maturi) participanți  ,porumbeii   s-au eliberat cu o zi mai devreme,a fost o vreme foarte buna  cu un vânt care sufla din nord-est, pe scurt vreme frumoasa, o vreme in care porumbelul poate dovedii calitatea in totalitat. Vremea i a ajutat pe porumbei etapa aceasta fata de temperaturile si stare vremii ce au avut parte la inceputul sezonului !!! În ciuda vântului, victoria la yearlingi și cel mai rapid porumbel tanar a zburat cu o viteza de 1238m / m, locatia  castigatoare este  în Mariembourg la prietenul nostru François Michaux. O colonie ce a inceput cu dreptul sezonul acesta competitional , François s-a axat putin cate putin pentru zborile de o zi si a ajuns sa detina niste porumbei de top pentru etapele  de la 100 la 800 de km. Scopul său este să strălucească în cursele naționale la demifond și fonduri de o zi, probabil, în viitor, chiar și la maraton.

INAPOI IN 2010:

O parte din tandemul CHARLES-MICHAUX 2007 – 2010, el a decis să înceapă singur cu porumbeii în 2010, când si-a cumparat propria casa. La noua locatie,a construit custi atat in mansarda casei cat si in gradina, detine un pod cu șase compartimente. La început a zburat vaduvii din compartimentele aflate in mansarda, dar în cele din urmă, a format porumbei in mai multe compartimente pentru a atinge forma pentru anumite etape, porumbeii sunt aflati atat in mansarda in acest moment cat si in custile aflate in gradina casei, acesta pregatind cate un compartiment pentru fiecare etapa.Pentru a realiza revenirea lui, el a umblat la mai mulți prieteni columbofili pentru a consolida colonia sa de porumbei, el a fost pe la  CHARLES ANDRE, Casaert Grégory, NIHOUL P & F THIBAULT boons, Fratii HERBOTS , BRULEZ & Zn, IMBRECHT Germain, Vandenabeele GABY, Crowet Leon. Sistemul lui este foarte simplu, scoate multi pui si selecteaza la sange pentru a ajunge sa detina pasari de top. Sezonul a fost început cu 75 de vaduvi și 20 de femele, în fiecare an, reproduce in jur de  175 pui atat din reproducatorii sai cat si din cei mai buni zburatori.  Pasarile mature trebuie sa zboarede la 7 etape in sus de viteza – demifond si fond de o zi, iar yarlingii  iau parte la 4/5 curse de mare demifond si două curse naționale de fond. Pasarile mature trebuie să participe la patru curse naționale pe distanțe lungi.

Selecție: yearlingii trebuie sa castige cel puțin un premiu la un număr mare de participanți ca  să li se permită să ramana si peste iarna in compartimentele sale.   “Caut porumbei, care, la sfârșitul carierei lor (cinci ani), sa li se vada rezultatele in top 100 la nivel național. Nu am nevoie de o mulțime de porumbei pentru a reproduce, am nevoie doar de super-porumbei. De asemenea, în matcă selecție este foarte stricta: “Încerc să obțină porumbei buni cu un palmares, de multe ori porumbei de 5 ani și mai în vârstă, deoarece în străinătate aceste pasari nu mai sunt interesante si pretul lor este mai mic deoarece au o varsta mai inaintata, prin urmare, rezonabil. Din masculi reproduc +/- 12 pui pe an, cu diferite femele pentru diferite categorii. După 2 ani  de reprodus pot spune ca am destui produsi din acea pasari si daca produsii lui obtin rezultate va ramane in continuare in compartimentul de reproductie dar daca acesta nu reproduce cu diferite femele porumbei de top este inlaturat atat porumbelul aflat la matca cat si fii/ficele lui. Ceea ce caut orice crescator de top, un mascul ce sa reproduca cu orice femela un porumbel de top și prin acest sistem pe care l-am găsit “. Scopul prietenului nostru este de a forma o colonie, care este capabil să concureze cu succes in anii viitori. Cu un sistem ca acesta, succesul trebuie să fie aproape.

Michaux2

Cele 2312354-15 1 Bourges 4208 yearlingii

1 BOURGES 16 4208 AWC

1 7581 Maturi & yarlingi

1 Nanteuil 16 93

6248

8 Nanteuil 16 194

16 574

9 MELUN 16 164

21 403

Întâlnit la HERBOTS Gebr. (Voucher pentru un tânăr)

Q: 2153278-07 Hofkens X Grondelaers

Tatal din 7 FINAL DERBY Croatie

GV: 6355573-03 Hofkens.I X LOU WOUTERS

GM: 2087045-04 cosangvinizarea “Bourges CUPLU» Grondelaers

M: 2192316-10 fiica 2 X 1 NATIONAL BLOIS

GV: 0503546-05NL 1 NATIONAL BLOIS 75000

GM: 5600483-06NL 1 NATIONAL BLOIS 45000

1 Morlincourt 20920

concluzie:

Cu instinctul său câștigător și o viziune clară privind cresterea si reproducerea, a câștigat deja rezultatele de top si rezultatele pot continua insa cu siguranta vom mai auzii de colonia din Mariembourg în viitor. În anii următori, obiectivul este de a se concentra pe fond , reproductia a fost gandita deja si  aplicată în 2016. La cum este François, cu siguranta succesul este foarte aproape !

François ar dori să-i mulțumesc prietenilor lui Grégory CASAERT, Jean Marc THIBAUT, Valentin LOUDECHE, André CHARLES, Fabrice BRULEZ, Hilaire SURINX si Léon CROWET.. Cu acești oameni el poate “vorbi despre porumbei”, iar acestia sunt întotdeauna gata să-i dea un sfat bun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
Birzai 30-07-2016

Asociația ACPV Galați invită toți crescătorii care vor sa participe la etapa de Birzai din data de 30-07-2016 cu îmbarcarea...

Închide