Povestea unui Gladiator – RO 38986-2014 orig. Marian Dinulescu (IL, Tandarei )

Povestea unui Gladiator – RO 38986-2014 orig. Marian Dinulescu (IL, Tandarei )

S-a născut in primăvara anului 2014 in crescătoria Dinulescu Marian din Localitatea Tandarei Judetul Ialomița, o crescătorie de top la nivel județean și național . Istoria porumbelului începe încă de la începutul sezonului de zbor cu puiii unde a început sa își arate valoarea .

Acest Gladiator nu se arata cu nimic mai presus decat alți porumbei din crescătorie doar prin faptul ca era unul din cei mai urati porumbei din lotul de pui ce luasera nastere in anul 2014. Ori de cate ori prietenii columbofili  ce ii vizitau crescătoria Dl Marian Dinulesc, acestia il luau in ras pe acest pui chiar era remarcat de toti vizitatorii ca cel mai urat pui, acestia nu il plăceau pe acest porumbel mai mult, radeau cand le era aratat  acest viitor gladiator, o viitoare speranta pentru crescatorul sau . Acest porumbel avea un fizic de gutan și o culoare mai urata, un albastru fumur, închis ,deci era de neobservat . Acest porumbel in anul următor 2015 a fost o surpriza frumoasa nu numai pentru Dl. Vivi Dinulescu cat și pentru crescatorii din judet care nici unul dintre ei chiar nu îi dădeau șansa sa joce cu acest porumbel la categoria regina,  Maraton și sa mai claseze, sa faca norma la tineret…nici gand  ! Contrar neîncrederii  in care el a fost etichetat de majoritatea concurenților lui el a demonstrat ca nu neaparat aspectul fizic contează ci linia și valoarea lui genetica spun totul . Acesa a fost singurul porumbel care reușit sa facă norma la maraton tineret in anul  2015, zburând tot de la prima etapa de Focșani și pana la ultimul maraton Bielsk Poldalsky zburând 1 fond și 4maratoane clasând 2 și asa a ajuns locul 1 Jud. Maraton . Acest porumbel a fost un exemplu ptru Jud. Ialomita unde toți crescătorii zboară mai mult viteza-demifond și  fond . Acesta fiind primul an unde aceasta pasare a dovedit ca se poate.

Mulți din crescătoriii Jud au prins încredere și au început sa zboare încet, încet porumbeii la maraton, in anii următori  Gladiatoru a demonstrase ca o data ce trece timpul devine din ce in ce mai imbatabil .

Venind anul 2016 mulți crescători iar nu i-au dat șansa spunând ca porumbeii forțați la an sunt epuizați și “li se terminat benzina”. Contrar tuturor acestor vorbe,  acest inaripat a venit din ce in ce mai bine. In anu 2016 acesta a fost imbarcat la 3 etape de viteza-demifond, un fond și 5 maratoane unde a realizat  loc 1 Jud. lL Maraton . Din acel moment acest “Gladiator” a brăzdat cerul in lung și in lat venind la cuibul lui întodeauna printre primi1i porumbei pe  judet și zonal. Aici pot menționa ca el a zburat la nivel de zona cu: C-ta, BR, CL, ÎL.  Acest mascul a zburat inclusiv etapele  Naționale Harcov cu Buc. DJ. Giurgiu. PH. Bz dar el nu s-a dat bătut și a continuat sa cistige punct cu punct și in anu acesta . Ajungem și la anul 2017 unde acest “Gladiator”a ajuns sa zboare f bine și sa ajungă din nou loc 1 Jud Maraton și loc 1 Jud Palmares Maraton. Sa nu mai spunem ca Ambiția l a dus tot mai sus și a reusit sa urce pe treapta cea mai sus, obtinand  locul 1 As Maraton județean. Pana in acel an nici un porumbel nu castigase categoria AS  Maraton ,dar el a fost așa de încăpățânat și a reușit in acel an 2017 și locul 3 Zonal Expo SUD- EST care s-a organizat la Buc .

Cu aceste rezultate mi-am dat seama ca este un porumbel cu o ambiție enorma pe care putini porumbei o au . Venind anul 2018 mulți crescatori cred ca dacă aveau o asemenea  pasare ca aceasta, era trecut la matca dar Gladiatorul ii transmite crescatorului sau  ca el vrea sa zboare in continuare. La antrenamentele care le făcea zilnic la iesirea din crescătorie el era unul din porumbeii ce iesea primul din crescatorie si  care zbura cel mai mult.

Domnul Vivi Dinulescu ne spune:

“In acel moment mi-am dat seama ca el este născut pentru a fi băgat in arena si sa domine campionatul judetean cat si zonal. La  zbor mai avea de demonstrat și așa in 2018 a început cu primul fond clasând in primi 16 porumbei pe lansare și după aceea au inceput etapele de maraton unde acest minunat mascul a venit din ce in ce mai bine. In finalul anului 2018 a dobândit prin ambiție și încăpățânare demnă de un luptător sa ajungă Loc 1 Jud Fond Palmares,  loc 1 Maraton Palmares, loc 1 Palmares Maraton 3 ani și  la nivel zonal locul 2. Zona SUD- EST Maraton 3 ani !

Deci ce a-și mai putea spune despre un asemenea Gladiator al aerului decit ca doresc la toți colegii mei, membri columbofili sa aibă parte de așa o pasare sau mai multe in crescătoria lor . Acest porumbel a ajuns la varsta de 5 ani.

Peste o luna este un exemplu ca cine își dorește poate reuși, sa fie un adevărat zburător (gladiator).

Ca si origine acest porumbel de excepție nu e o intamplare după cum va spuneam, el se trage din -Tata 37079-06 loc 3 Nat As Palmares Fond-Maraton iar Mama 226881- 11 orig. Bechir Givan Loc 3  Ass Palm Maraton  3 ani .

“Gladiatorul” are o talie  mijlocie spre mica și un penaj superb, mătăsos, o aripa foarte aerisita. Dacă nu ar fi fost înzestrat cu un asa penaj și toate celelalte calități fizice nu putea fi cea ce este acum … un adevărat GLADIATOR al zborurilor lungi și de anduranța .”

Aceasta este mica poveste a Gladiatorului 38986-2014 detinut de catre dl. Marian Dinulescu. In viitorul apropiat vom posta si un interviu cu dl. Vivi ( Marian Dinulescu ) asa cum il stiu prietenii columbofili.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
Clubul GOLD si Clubul AS – FNCPR 2019

CLUBUL GOLD SI CLUBUL AS, DOUA COMPETITII, DAR UN SISTEM UNITAR DE PREMIERE! În dorinţa de a veni în întâmpinarea...

Închide