Neghina Dumitru – noua generatie a curselor lungi din Constanta

Am deosebita placere de a scrie acest articol deoarece este vorba de un tanar columbofil si nu in ultimul rand, coleg de asociatie cu mine. Neghina Dumitru ( Titi cum ii spun prietenii ) face partea din noua generatie a columbofililor constanteni si in primul rand, unul din zburatorii de distante lungi ce se afla etapa de etapa in topul clasamentelor.

Il voi lasa pe Dl. Neghina Dumitru sa ne povesteasca despre el si despre minunata pasiunea ce o impartasim .

Ma numesc Neghina Dumitru, am 32ani, sunt casatorit si am 2 copii. Din anul 2014 am inceput sa concurez cu porumbeiii, insa pasiunea pentru aceste minunate inaripate o am de cand sunt mic, am fost fascinat de porumbeii de ornament ajungand ca in anul 2014 cum am mentionat mai sus sa ma apuc sa practil columbofilia la un alt nivel.

In anul 2012 am luat primii mei voiajorii de la Ali Vaspi din Valul Lui Traian, Judetul Constanta si datorita dansului am avut deosebita onoare de a-l cunoaste pe Dl. Ion Predoi din Constanta, un veritabil jucator al categoriei fond si marathon.

In aceasta lume minunata, numita columbofilia, am inceput cu porumbei de la Dl. Vaspi cat si de la Dl. PredoI Ion, urmand ca dupa cativa ani de zboruri sa fac noi achizitii cat si imperecheri comune cu Dl. Ungureanu Catalin si Udriste Valentin, din aceste imperecheri comune au luat nastere porumbeii ce ii joc in acest moment si imi aduc nenumerate satisfactii si locuri de top.

Tin sa precizez ca dl. Ungureanu Catalin este un om deosebit si un prieten cu adevrat.  Atat el cat si porumbeii lui au ajutat la ridicarea mea in topurile clasamentelor, pot spune acest lucru deoarece, avand o prietenie cum rar mai gasesti in aceste timpuri, schimburile de porumbei intre noi sunt frecvente si mi-a oferit orice porumbel droit de mine din matca sa. Ca sa fac o mica descriere a prietenului meu Catalin Ungureanu, este un om direct si super pasionat de cursele de fond si marathon, detinand porumbei de o  calitate superioara din linii celebre.

In 2018 m-am mutat cu familia in noua locatie si porumbeii alaturi de noi. Toata lumea zicandu-mi ca nu voi mai putea concura porumbeii din vechea locatie in noua locatie, dar realitatea a fost ca toate pasarile aduse din crescatoria veche sa se invete in noua locatie fara probleme.

In anul 2018 am ocupat:

Loc 3 Jud. As Maraton  Tineret

Loc 13  Jud. As Maraton Maturi

Loc 5 Jud As Fond Palmares 2 ani

Crescatoria mea este alcatuita din 4 compartimente. Un compartiment de pui, unu de matca si doua compartimente de zburatori. Crescatoria dedicate zburatorilor este orientate cu fata catre Vest.

Zbor pasarile folosind metoda natural din lipsa timpului, meseria ce o practic ocupandu-mi foarte mult timp.

Un lucru ce tin sa il precizez in acest articol este faptul ca porumbeii mei stau imperecheati tot anul, nefiind desperecheati nici macar o ora.

Ca o mica retrospectiva a acestui an:

La etapa de maraton din 22.06.2019 Terespol (954 km) am ocupat locurile 2 si 8 pe lansare cu doua femele tinere din 2800 de porumbei unde au participat 3 judete, Constanta, Ialomita si Calarasi.

Locul 2 a fost ocupat de  femela 202873-2018 find reprodusa dintr-un mascul din anul 2016, o incrucisare intre porumbeiii dl.  Predoi.I cu ai Dl. Udriste.V iar mama tinerei female este din anul 2013, 100%  Predoi.I.

Locul 8 este 202890-2018, find scoasa dintr-un mascul de 2018, o combinatie Predoi cu Ungureanu si o femela de 2017 tot o combinatie Predoi x Ungureanu.

Detin si locul 5 judetean la etapa de fond Markopil (682 km) fiind si primul columbofil ce a anuntat primul porumbel tanar 211908-2018, o tardiva cu nici o pana schimbata de pui.

 

Pana anul acesta am folosit mancare autohtona insa din acest an am inceput sa folosesc mancare de la Versele-Laga, Champions Plus.

Ca si antrenamente  acestea le fac saptamanal de la 60 km impreuna cu prietenu si colegu de hobyy Abibula Osbai.

Inainte cu 2 zile de imbarcare am facut singur un antrenament de 30 km, dimineata scot porumbeii afara pe toti si zboara care cum si cat vor…seara mama ii zboara 30-40-50 minute in functie de cum a fost cursa precedenta….ca si produse anul acesta folosesc de la dr.Peeters si Beyers.

Etapa urmatoare voi pastra acelasi program si sper sa ii am pe toti pe oua ca la ultimu maraton sa ii am ca si pozitie de cuib pe puii cum i-am avut si acum de cand am inceput.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
Vizita partenerilor TEAM Florea Sorin din Taiwan – Prima zi – mai 2019

https://www.youtube.com/watch?v=nYCCA0bDCxA&feature=youtu.be  

Închide