STIJN & JEROEN RANS – 1 International Barcelona din 16.051 de porumbei

Wijgmaal – Pentru a vedea castigatorul international a trebuit să mergem la Stijn (35) și Jeroen Rans (37) în Wijgmaal weekend-ul trecut. Stijn este chirurg veterinar, iar Jeroen este un auditor și amândoi sunt pasionați de acest minunat hobby.

Barcelona a fost proiectul principal al tandemului si pentru aceasta cursa au fost selectati foarte multi porumbei.

Renumitul titlu de campion international la cursa de Barcelona 2019, a fost castigata de un porumbel sâmbătă, ora cronometrarii  11.06.59, la o distanță de 1083.451 km și viteza 944.61 m/min, au devenit câștigători internaționali împotriva a 16.051 de porumbei maturi. Locul 1 internațional Barcelona  este, fără îndoială, premiul suprel al unei cariere columbofile, chit ca anterior a mai castigat  locul 1 Pau și Locul 1 national Perpignan în 2017.

In het vlieghok.Baza coloniei se formează cu porumbeii de la unchiul Alex Rans, Herent. S-au mai facut achizitii de porumbei de la Jos Creten, Herent; Jos Vanderstappen, Kessel-Lo; Jacques Versonnen, Wijgmaal;Remi Speltdoorn, Winksele; Eddy Fabré, Diest și cu Luc Wils, Roosdaal, a fost făcută împreună. Cu acest material maestru a format o colonie ce zboara cu succes la etapele de distantele lungi si castiga locuri de 1 la cele mai titrate concursuri nationale si internationale.

Stijn și Jeroen au trimis 16 porumbei, 8 masculi și 8 femele, la etapa Barcelona 2019, castigatorul fiind imbarcat al 3-lea mascul pe lista.

Se incepe sezonul cu 75  cupluri ce sunt zburati la natural și se respecta un program strict pe tot parcursul sezonului competitional.
Porumbeii sunt împerecheați pentru prima dată pe 20 aprilie, apoi stau împreună tot sezonul. Pasarile sunt zburate in general pe oua, se evita cresterea puilor in boxele porumbeilor ce participa la etape . De fel dupa intoarcerea din cursa, porumbeii sunt lasati sa stea impreuna pe cuibar dar daca este nevoie sunt separati imediat, “cuibul le este spart” ca sa le formeze o noua pozitie de cuib  pentru viitoare etapa.

B16-2051063 “Ace 063”Câștigătorul internațional este “Ace 63” B16 / 2051063. Acesta este un mascul albastru cu pene albe de mărime mijlocie care în prezent a mai clasat doua etape foarte bine. Este un porumbel cu un caracter puternic. Este un porumbel inteligent care este foarte atent în crescatorie.  Marele castigator al cursei de Barcelona, are un palmares bogat pana in acest moment, mai exact:

35 nat Perpignan ’18 din 3,966 porumbei

81 nat. St.Vincent ’18 din 2750 porumbei

391 nat.Cahors din 6,356 porumbei

                                                                                     287 nat. Jarnac ’17 din 5117 pporumbei

                                                                                      214 Interprov. Aurillac  din 797 porumbei.  

              Ca si concursuri pregătitoare, acesta a zburat: Vierzon, 2x Soissons, Valence, Soissons și apoi Barcelona .
“Ace 63” este un fiu al lui Eddy B14 / 2324365 – Eddy Fabré (“Geschelpte Barcelona” B03 / 2307472 x B11 / 2072731) x “Bunicul Montauban” B10 / 2822116 “Ultimul fiu Montauban” B08 / 2018115 x ” 116/10 “B09 / 2287825).

              Porumbeii de  distanțe lungi sunt imbarcati la fiecare 4 săptămâni într-un clasic lung și programul lor este format dintr-o cursă pe distanțe lungi și două competiții internaționale. Ele primesc întotdeauna “hranitorul plin” de mâncare și sunt hrănite de trei ori pe zi. La sosirea din competiții există electroliți în apă  și vitamine administrate  în timpul perioadei de pregătire.
Înainte de începerea sezonului, 7 zile au fost tratati împotriva tricomonozei. O pastila de trichomonoza / coccidioza este introdusă înaintea fiecărei plecări la un clasic pe distanțe lungi. Pentru prevenirea infecțiilor respiratorii,  s-a folosit Orni DS  timp de 5 zile după Valence. Următoarea sarcină a acestei echipe, este castigarea  cursei Perpignan.
Un jucător bun pe distanțe lungi este așteptat să câștige premii în curse obișnuite pe distanțe lungi și în cele două curse internaționale. Vârfurile în competițiile internaționale înseamnă, bineînțeles, o mulțime de puncte bune si rezultate de top.

 

Een motivatiebak.

Cuibul urât!

               Jeroen Rans: “Cu porumbeii  trebuie să aveți multă răbdare, dar această răbdare nu este, desigur, nelimitată. Principiul de baza este de a reproduce multi porumbei dupa care le dau sansa de a se afirma la distantele lungi, dupa sezon urmand o selectie foarte dura.
Puiii trebuie sa zboare, 1 sau 2 zboruri de distante medii iar un porumbel yarling trebuie sa zboare, doua etape de fond ,anul acesta am trimis  30 de tineri la Agen. Un porumbel participa la două competiții internaționale. Un porumbel în vârstă de trei ani participa la  Barcelona, ​​iar unii porumbei de doi ani deja iau parte si ei la aceasta etapa deosebita, Barcelona !
Dacă doriți să jucați pe distanțe lungi, trebuie mai întâi să căutați porumbeii adevărați pe distanțe lungi .  Ca și crescător, trebuie să fii “ocupat” cu porumbeii tăi. Trebuie să urmariti foarte bine porumbeiii si sa ii pregatit extrem de bine pentru cursele de maraton. Spun cu tarie ca trebuie sa  existe și supravegherea medicală. Fratele meu, medicul veterinar, este, desigur, responsabil pentru acest lucru.
Am ideea mea despre “porumbelul” de distanțe lungi. Trebuie să fie rotunzi, plini la mana, să aibă o aripă aerisita și un penaj moale. Dar, printre toate tipurile de porumbei, puteti avea si porumbei mari dar si porumbei mici ce pot castiga cu brio o etapa de maraton si maraton extrem. Nu conteaza ca este un porumbel mare, mediu sau mic, conteaza un singur lucru, ce este in capul lui !
Motivația unui porumbel este foarte importantă! Acum, uita-te la “Ace 63” și performanțele sale de top la Barcelona 2019. Am construit o boxa din niste lemne ramase prin curte și a pus-o în mijlocul crescatoriei. “Ace 63” a preluat controlul acelei “cutii urâte” și a mers să cuibărească în ea.  I a  oferit motivația de a muta munții și, de asemenea, ia mutat…a castigat loc 1 International Barcelona săptămâna trecută.

 

Sursa: Deduif.be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
Neghina Dumitru – noua generatie a curselor lungi din Constanta

Am deosebita placere de a scrie acest articol deoarece este vorba de un tanar columbofil si nu in ultimul rand,...

Închide