“G.I. Joe”-Un porumbel in istorie

 Vă prezint o mică povestioară despre un porumbel care a scris istorie În cel de-al Doilea Razboi Mondial, numele acestui porumbel este G.I. Joe. A păşit pentru prima dată pe trapă in data de 24 martie 1943 la Pigeon Section in Algiers, Algeria, North Africa. Mai târziu ajungând pe front in Tunisia, apoi in Bizerte şi de aici pe frontul Italian.
       “G.I. JOE” este creditat ca cel mai remarcabil porumbel din istorie salvând viaţa a cel puţin 1000 de soldaţi britanici În timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Brigada British 56th a fost programată să atace oraşul Colvi Vecchia, Italia, la ora 10 am În data de 18 octombrie 1943. US Air Suport primise comanda sa bombardeze oraşul drept bilet de intrare pentru Brigada Britanic.Germanii s-au retras, lasand doar un gardian mic in spate şi ca urmare trupele britanice au intrat În oraş, cu o mica rezistenţă şi l-au ocupat Înainte de termen.
       Toate Încercarile de a anula bombardamentul oraşului, făcute de radio şi alte mijloace de comunicare, au eşuat. Micul “G.I. JOE” a fost lansat cu mesaj important pentru a anula bombardamentul. A zburat 20 mile Înapoi la US Air Support Comandamentul de bază În 20 de minute, şi a ajuns exact când avioanele se pregăteau de decolare. Dacă ar fi ajuns cu câteva minute mai târziu, ar fi fost o altă poveste.Generalul Mark Clark, comandant al Armatei SUA a 5-a, a estimat ca “G.I. JOE”, a salvat vieţile a cel putin 1000 de aliaţi britanici. În noiembrie 1946, “G.I. JOE” a fost transferat de la Fort Monmouth, NJ la Londra, Anglia, unde a fost citat şi unde i s-a acordat Medalia Dickin pentru bravură de către primarul Londrei. “G.I. Joe” fiind singura pasăre sau animal din istoria Statelor Unite care a primit aceasta mare distincţie.
       După al doilea război mondial, “GI JOE” a fost adăpostit În Loft Churchill, Armata SUA “Hall of Fame” de la Ft. Monmouth, NJ, Împreună cu 24 de porumbei eroi. În martie 1957, restul de porumbei eroi au fost plasaţi la diferite grădini zoologice pe Întreg teritoriul SUA “G.I. JOE” a fost plasat la Gradina Zoologică din Detroit, unde a murit la 3 iunie 1961, la vârsta de 18 ani. “GI. JOE” a fost Împăiat şi plasat În centrul istoric, Meyer Hall, de la Fort Monmouth, NJ.
       Aceasta este mica povestioară cu care G.I. Joe a făcut istorie şi pentru care nu pot spune altceva decât JOS PăLăRIA !!!

Sursa: Gsam.ro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
Centralizari FNCPR 2019 – 1 AN si Palmares 2 ani

Centralizari 1an: www.federatianationalacolumbofila.ro/app19/centralizari.php?do=porumbei     Centralizari 2 ani: www.federatianationalacolumbofila.ro/app19/palmares.php?do=porumbei&selected=2019

Închide