Tandemul Van den Abbeel-Van Paesschen a încununat un sezon minunatm Locul 1 național Ace Pigeon KBDB Allround Youngsters 2020

Lebbeke – Lebbeke este o municipalitate din Flandra de Est din landul Aalst. O zona recunoscuta datorita companiilor Barry Callebaut (ciocolată), Vondelmolen (turtă dulce) și o serie de legende din sportul columbofil, cum ar fi Marcel Aelbrecht și De Rauw-Sablon.
Unul dintre crescatorii actuali de acolo este tandemul Van den Abbeel-Van Paesschen. În 2018 au câștigat loc 2 național Ace Pigeon KBDB la distanță medie mai lungă și în 2019 s-au descurcat și mai bine câștigând locul 1  național Ace Pigeon KBDB la distanță medie mai lung. În 2020 s-au jucat din nou în lumina reflectoarelor cu locul 1  Nat. Ace porumbel KBDB Allround tineri și al șaselea Nat. Ace Pigeon KBDB Tinerii cu distanță medie mai lungă.

Tandemul Van den Abbeel-Van Paesschen este format din Patrick Van den Abbeel (43) și Ilse Van Paesschen (39). Patrick deține un master în drept și este manager de afaceri al Jurplus, o firmă care oferă asistență juridică în domeniul resurselor umane guvernelor locale. Echipa este formată din șapte membri ai personalului. Ilse oferă asistență administrativă și contabilă.
Patrick și Ilse practica împreună sportul columbofil. Fiecare are propriile sarcini. De exemplu, Ilse este responsabilă pentru întreținerea crescătorilor pe tot parcursul anului și se ocupă de reproducere. Patrick iese din hibernare din mai și apoi poate fi adesea găsit în crescătorii până la ultimul zbor. În această perioadă, el este, de asemenea, responsabil pentru întreținere, dar se asigură în principal de modul în care porumbeii răspund și își ajustează programul dacă este necesar. În restul anului, în consultare cu Ilse, el determină abordarea și strategia, dacă ar trebui căutate îmbunătățiri și cum vor fi imperecheati porumbeii din matca.

ASA AU CÂȘTIGAT 1 NAT. ACE PIGEON
Primul Nat. Chateauroux 20.789 p.
Prima interprov. Vierzon 6378 d.
Al 7-lea Prov. Bourges  6.538 d.
Primul Noyon 705 d.
Al 4-lea Sermaises  493 d.
Coeficient de 1,08% pe 5 zboruri

În 2014 Mare demifond

Părintele Gilbert a fost și este încă un jucător de viteză înflăcărat. În anii nouăzeci, a participat la cursele naționale de mai multe ori și, în secret, ambiția sa stătea acolo, dar, deoarece performanțele nu au reușit să se materializeze, a revenit rapid la rețeta succesului din trecut. Până în prezent, joacă viteză pură, cu diferite grade de succes. Ilse nu are niciun fundal în mediul columbofil și Patrick a intrat în sportul columbofil.
Patrick s-a indragostit de porumbei la vârsta de șase ani. El i-a însoțit pe tată și pe mamă în timpul imbarcarilor de porumbei și duminica mergea singur la clubul de porumbei cu ceasul pentru constantarea porumbeilor sositi de la vârsta de 10 ani. Mai târziu cand a crescut,mergea singur seara,  la club pentru a vedea rezultatele porumbeilor. 
În 1993, Patrick a început independent cu o crescatorie amplasata in curtea  părinților săi. La acea vreme, se jucau doar Quievrain și excepțional Noyon. În timpul studiilor sale de drept la Bruxelles și mai târziu la Leuven, viața columbofila a fost stopata . După absolvire în 1999, firul a fost preluat și a început la locația actuală în 2002.
Zborurile regionale de viteză au fost dominate încă din primul an. De exemplu, în 2007, au fost câștigate 63 de premii întâi. În 2009 erau 50.
Deoarece numărul porumbeilor din curse a scăzut brusc, s-a decis schimbarea categoriei de zbor,  începând cu 2014 si-a jucat sansa in a participa la categoria mare demifond . Primele două sezoane au fost un proces de învățare cu încercări și erori și mai ales căutarea porumbeilor potriviți. Întoarcerea a venit în 2016 și din 2017 trenul a fost ferm pe șine.
În 2020 nu s-au obținut mai puțin de 31 de victorii, inclusiv 1 victorie națională (Chateauroux Boy împotriva 20789 p) și 5 victorii provinciale și interprovinciale.

Lofturile din Lebbeke.

Palmaresul 2017-2020  impresionant:
1 Nat. Ace Pigeon All Round Young Pigeons KBDB 2020
1 Nat. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Pigeons KBDB 2019
1st Best pigeon over the 4 Nat. Cursele Grand Hafo 2019
Primul cel mai bun porumbel peste 4 Nat. Cursele Grand Hafo 2018
Primul cel mai bun porumbel peste 4 Nat. Curse Grand Hafo 2017
Prima Prov. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Birds KBDB 2018
1st Prov. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Birds KBDB 2017
2nd Nat. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Birds KBDB 2018
2nd Prov. Ace Pigeon Middle Distance Young Pigeons KBDB 2019
Al 3-lea Cel mai bun porumbel peste a 4-a Nat. Curse Grand Hafo 2017
3a Prov. Ace Pigeon Middle Distance Young Pigeons KBDB 2019
al 6-lea Nat. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Birds KBDB 2017
Al 6-lea Nat. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Birds KBDB 2020
Al 8-lea Cel mai bun porumbel peste 4 Nat. Marile curse Hafo 2018
Cel de-al 9-lea Cel mai bun porumbel peste 4 Nat. Cursele Grand Hafo 2018
Nat 15. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Birds KBDB 2019
15 Nat. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Birds KBDB 2017

„Având în vedere că activitățile noastre profesionale nu implică imediat un loc de muncă de la nouă la cinci, nu putem excela în diferite segmente ale sportului porumbel. A trebuit să facem o alegere, iar acest lucru a căzut pe jocul porumbelului tânăr și mai exact pe marile zboruri la distanță medie. Avem avantajul că în mod tradițional este liniștit în lunile de vară, ceea ce face ca acea perioadă să fie ideală pentru a ne concentra 100% pe porumbei. ”

Baza coloniei

Vechii porumbei de viteză au aparținut lui De Proft Fernand, Buggenhout și Pissens Damiaan, Lebbeke, doi virtuoși de viteză din regiune.
Pentru a excela în zborurile de mare distanță, a fost nevoie de o infuzie de calitate. Acest lucru s-a realizat în 2016 cu porumbeii de la Gevaert-Lannoo, Deinze, mini-colonia cu super rezultate. Până anul trecut ne-am întors în fiecare an pentru a căuta ceva mai bun. A fost lovit imediat, deoarece un cocoș cuplat cu vechea tulpină a lui Patrick și Ilse a produs imediat „Sagan”, în 2017 cea mai bună pasăre tânără din cele 4 zboruri naționale și a 15-lea porumbel național mai lung tânăr KBDB la distanță medie.
„În același timp, bun prieten Guy Van Holder, Zegelsem ne-a dat un fiu din cuplul său„ Vanlint ”pe care l-a cumpărat la vânzarea sa generală. Acest cuplu, format dintr-un mascul de la Peter Trost și o femela de la Michel Vanlint, a fost împrumutat și în anul următor, astfel încât mai mulți pui se afla in compartimentul de  reproducere. Masculul primit, alături de o femela de la Gevaert-Lannoo, a devenit imediat tatăl lui „Greg”, loc 6  as porumbel național de tineret de distanță medie KBDB în 2017 și loc 3  din 4 curse nationale. În 2019, un frate al tatălui, din nou un fiu din cuplul „Vanlint”, va deveni la rândul său tatăl lui „Eden”, cel mai bun tânăr din cele 4 curse naționale și al 15-lea as porumbel național, mare tânăr la distanță medie KBDB .
Membru al clubului Bart Van Impe, Schellebelle cu inima la locul potrivit a donat, de asemenea, o serie de porumbei cu care am reușit bine.
În 2018 am câștigat cu „Nafi” loc 2  as porumbel național de tineret la distanță mijlocie KBDB și a fost cea mai bună din cele 4 zboruri naționale. Acest porumbel a fost crescut din vechea tulpină de viteză și o femela obținută dintr-un voucher de la cursorul local de viteză Domien Van Hoeck, Baasrode. 
În acea perioadă s-a dezvoltat o strânsă prietenie cu Willy-Jan Jacobs și cu fiul Jeroen, Opwijk. Mama lui „Remco”, locul 1  as porumbel național tineret la distanță medie KBDB 2019 (cuplat cu un porumbel Gevaert-Lannoo pur) a fost obținut gratuit. În acest moment porumbeii sunt schimbați cu succes în mod regulat. 
Anul 2020 a fost încoronat cu prima noastră victorie națională și primul as national porumbel Allround pentru tinerii KBDB. „Margo” a produs această ispravă de două ori și este fiica unui fiu al lui „Sagan” și a unei sore pline a lui „Greg”. Și astfel cercul este închis.
În plus, schimbăm aproximativ 20 de porumbei în fiecare an cu Herbots Kobe & Kato, Velm. De asemenea, s-a dezvoltat o legătură cu tatăl Raf, care depășește calitatea profesională, iar în acest an cooperarea intensivă a fost încununată cu al șaselea porumbel național mai lung, KBDB.

CAMPIONATE 2020
1 Nat. Ace Pigeon KBDB Allround Young Pigeons 
6 Nat. Ace Pigeon KBDB Tinerii cu distanță medie mai lungă

Numai cu PUI

„Pentru uz propriu, sunt crescuți 120 de pui, suplimentați cu 20 de pui de la Herbots Kobe & Kato și femele de 5 ani. Nu suntem în favoarea înțărcării prea devremem puiii sunt înțărcați din a 26-a zi. Este întunecat de la aproximativ 20 martie până la începutul lunii iulie de la ora 16 până la întuneric. Apoi, draperia  este îndepărtată, astfel încât să se trezească dimineața.
Aici se lucrează. De multe ori începând de la o distanță mică de 1 km și continuă doar când sunt acasă înainte ca noi să fim acasă. În circumstanțe normale, acesta trece de la 1-3-5-7-9-12-15 la 20 de kilometri unde un număr de locuri, în funcție de orele anterioare, pot fi vizitate de mai multe ori. De îndată ce se află la 20 km distanță, se pot alătura asociației pe Quievrain (72 km). Sunt eliberați de două ori pe săptămână în Ninove (20 km), tot între cursele naționale, fără ca acest lucru să fie o necesitate. Dacă vremea este rea sau nu se potrivește programului nostru de lucru, îndrăznim să o lăsăm așa. Nu este faptul că avem un program stabilit de la care nu putem sau nu ne putem abate sau pe care vrem să îl urmăm cu orice preț. Sportul porumbel nu este pur și simplu o știință exactă.
Atâta timp cât sunt împreună, au crescatoria deschisă de la 11 dimineața, iar trapele se închid la ora 14. Sunt chemați la ora 15:00. Ei aleg dacă să zboare sau nu. Experiența arată că se antrenează bine în acest fel. Ușa glisantă va fi introdusă în jurul datei de 15 iulie. Masculii și femelele tinere se reunesc la coș. 
Intenția este ca puiii să participe cu toții la zborurile de mare distanță. Aceasta variază de la 450 la 550 km. Porumbeii care au avut rezultate bune pentru o perioadă mai scurtă de timp, dar care au dificultăți în ceea ce privește distanța, sunt deseori retrași din zborurile scurte de distanță medie pentru distracție. Sezonul este atât de scurt pentru noi, încât vrem să ne bucurăm din plin de el. ”

„Margo”

B20 / 4041335 „Margo” este loc 1  național Ace Pigeon KBDB Allround Young Pigeons 2020.
Patrick Van den Abbeel: „O FEMELA așa cum îmi place … nu prea mare, nu prea mica, mușchii foarte flexibili, penele moi, capul caracteristic și ochi și o aripă frumos ventilată. Văzuse totul și era în mod natural foarte curioasă, dar și foarte dominantă față de celelalte femele. Totuși, nu era împerecheată, era atât de dominantă față de colegii ei de la mansardă (femele), încât era dominantă si  fața de tinerii masculi. Se pare că nu a existat niciun mascul care să-i cucerească inima.
Lista ei de onoare poate fi văzută cel mai bine cu 1st Nat. Chateauroux 20.987 p, prima interprov. Vierzon 6.378 p, a 7-a Prov. Bourges 6.538 p, 1st Noyon 705 p, 4th Sermaises 493 p.

Sistemul Galaxy

„Ne hrănim conform sistemului Beyers Galaxy. Porumbeii primesc Galaxy Sport Light când se întorc acasă și asta se păstrează până marți după-amiază. De marți seara va fi Galaxy Sport Energy până la ultima hrănire. Apoi primesc arahide și acesta este sfârșitul. Un sistem foarte ușor. Entuziaștii uneori fac lucrurile complicate inutil.
Porumbeilor nu ar trebui să le lipsească niciodată nimic aici. Cineva care trebuie să performeze trebuie să aibă suficientă energie. Porumbeii sunt hrăniți aici de două ori pe zi, raționați dimineața (10 grame pe porumbel), dar întotdeauna plini seara, după care surplusul este îndepărtat după o jumătate de oră. Bomboane la intrare nu sunt furnizate aici. Porumbeii intră să mănânce.
În plus, oferim un amestec mineral Raf Herbots după cină de câteva ori pe săptămână. Porumbeii încă mai pot lua acest lucru după bunul plac. După o oră, surplusul este eliminat. În rest, avem încredere deplină în sistemul Raf Herbots. Folosim Sambuccus, BMT, Herbtest, Herbochol, Herbobeets, Pigeon Elite și Optimix. În plus, anul acesta am folosit cu succes și Hepasan de la Probelfly. Când te întorci acasă, băutura conține un amestec de electroliți de la Raf Herbots. ”

Lofturile din Lebbeke.

Medical Raf Herbots

La fiecare 3 săptămâni din sezon, inafara pentru reproducere și de două ori în perioada dintre înțărcare și antrenament, mergem pentru un control la veterinar. Tinerii sunt curățați de trichomonas chiar înainte sau în timpul antrenamentului. Ulterior, picăturile galbene ale Raf Herbots sunt folosite din zboruri cu două nopți în coș.
Din cauza volierelor din fața crescătoriei, unde porumbeii rămân deseori, nu suferim de infecții respiratorii. De asemenea, credem în rezistența unui porumbel și credem că este mai bine ca cei mai slabi să iasă înainte de sezon sau în timpul antrenamentului. Dacă este necesar, porumbeii sunt puși în ordine medicală imediat ce încep zborurile scurte la distanță medie. Anul acesta Ornimix de la Raf Herbots a fost folosit timp de 3 zile. Ulterior, se vor lua măsuri numai dacă este necesar sau dacă este cazul. De obicei, aceasta este încă o dată pe parcursul a 3 zile în mijlocul zborurilor naționale. Nu folosim picături pentru ochi.
La adeno oprim hrănirea timp de două zile și în schimb oferim o mulțime de minerale. După două zile de post, alimentele ușor digerabile sunt administrate în jumătate de doză. Dacă totul merge bine, vor reveni la normal după 5 zile și antrenamentul poate fi reluat. În cazul unui tablou clinic inactiv fără progresie după câteva zile, nu vom ezita să oferim un antibiotic. Ascultăm sfatul lui Raf Herbots pentru acest lucru.
Atât tinerii, cât și crescătorii sunt vaccinați pentru paratifoid. Puii nu sunt vindecați în avans, dar crescătorii sunt de obicei preventivi.
În ultimii ani am avut puține probleme cu „un ochi rece” și, dacă au existat cazuri, le lăsăm să se odihnească. Nu facem nimic în acest sens, cel mai excepțional pentru entuziast decât să ne liniștim, facem niște clinagel în ochi, dar ne îndoim dacă ajută cu adevărat. Trebuie să lași un virus să iasă. Evident că vor fi vaccinați împotriva paramyxo, de cel puțin 2 ori. Odată singur împotriva paramyxo și odată împreună cu Rota. Variola este tratată cu pensula.

Voliere pentru mansarde

Tinerii sunt cazați într-o mansardă care are o lungime de 4,5 m și o lățime de 1,80 m. Există două voliere de 2m pe 2m în fața mansardei, unde pot sta zi și noapte. În mansardă porumbeii stau pe o podea de lemn, în voliera pe grile. Există un ventilator mecanic în mansardă care se aprinde numai în timpul întunericului și când temperaturile sunt mai mari de 25 de grade. În rest, există suficient oxigen în crescătorii prin voliere. Ferestrele mansardelor sunt deschise zi și noapte.
În timpul sezonului de curse, mansarda este curățată dimineața și seara. Volierele sunt curățate o dată pe săptămână vineri în timpul zborurilor naționale, deoarece porumbeii nu sunt prezenți în crescătorii. Curățenia mare se face o dată pe an, în decembrie, în podul tinerilor. Există apoi o mulțime de spălare, iar mansardele sunt dezinfectate cu Virkon S și arse.

Masculii toți împreună

„În trecut,reproducatorii erau împerecheați la mijlocul lunii decembrie, anul acesta va fi la sfârșitul lunii noiembrie. Transferăm primele ouă ale cuplurilor mai bune la doici. Dacă ne împerechem prea târziu, runda a doua (= a treia etapă a celor mai bune perechi) va ajunge puțin prea târziu în mansarda tinerilor. La noi totul vine împreună, nu separăm rundele. Aceasta înseamnă că tinerii din prima rundă, precum și cei din runda a doua și următoarea etapă a celor mai bune cupluri se reunesc. Acest lucru nu este ușor și experiența arată că sfârșitul lunii martie este cu adevărat ultima dată când se face acest lucru. În cele din urmă, porumbeii trebuie instruiți până la sfârșitul lunii mai.
Reproducatorii au la dispoziție doi ani pentru a se dovedi, cu unele excepții dacă sunt de bună origine. Poate primi un răgaz de un an. În fiecare an încercăm să cumpărăm patru porumbei în speranța de a crește nivelul, dar deja observăm cât de dificil este acest lucru. Anul acesta nu am achiziționat nicio întărire și ne concentrăm pe puiii porumbeilor Ace care sunt folosiți, la fel ca frații și surorile porumbeilor Ace. 
Nu în vederea concurenței, ci în vederea consolidării genelor, se face reproducerea în familie. Uneori îndrăznim să împerechem o femela de top cu tatăl ei sau un mascul de top cu mama lui. In general schimbam cuplurile an de an insa avem unele perechi ce le tinem in acelasi format deoarece reproduc anual pui de super calitate.

Unele cupluri de reproducere

Cuplul 1: „Julius” B17 / 4125666 x „Cleopatra” B16 / 2148573

  • B18 / 4002185 „Jolien” cu 1 Chevrainvilliers 135 p, 1 Chevrainvilliers 207 p, 5 Vierzon 191 p, 4 Bourges 160 p, 2 Chateauroux 1107 p, 16 Argenton 5159 p, 1 Fay-aux-Loges 387 p, 17 Chateauroux 374 p . De asemenea, 4 din 4 competiții naționale KBDB 2018 cu 43 nat. Argenton 3.446 p, 114 Chateauroux 3206 p, 156 Chateauroux 2.574 p, 676 Bourges 4900 p.
  • B19 / 4050583 „Remco” cu 70th Nat. Argenton 23.258 p. A 4-a prov. Chateauroux 5165 p, a 4-a prov. Chateauroux 3.930 p, 133 Noyon 4404 p, 188 Noyon 3.559 p, 307 Orleans 6154 p. Primul Nat. Ace Pigeon Longer Middle Distance Young Pigeons KBDB 2019.
  • B20 / 4041205 cu 26 Chateauroux 823 p, 39 Sermaises 2607 p, 40 Argenton 5225 p, 49 Noyon 845 p, 131 Sermaises 1709 p, 438th Bourges 6.538 p.

Cuplul 2: „LCB Grizle” B17 / 2060441 x „Pitske” B18 / 4002159

  • B19 / 4050495 „Sagan Ace” cu al 2-lea Toury 673 p, al 5-lea Toury 638 p, al 10-lea Toury 153 p, al 12-lea Toury 696 p, al 15-lea Chateauroux 3.930 p, al 40-lea Noyon 3.373 p, al 54-lea Chevrainvilliers 635 p, al 158-lea Noyon 3.559 p, al 206-lea Noyon 4404 d. A 3-a prov. Ace Pigeon Middle Distance KBDB.
  • B19 / 4050496 „Renske” cu Chevrainvilliers 4 964 p, 4 Bourges 732 p, 8 Toury 673 p, 86 Argenton 6657 p, 282 Noyon 3373 p. Sora cuib de „459/19”.
  • B20 / 4041289 cu al 15-lea Argenton 5.225 p, al 59-lea Chateauroux 3.525 p, al 70-lea Sermaises 3.371 p.

Cuplul 3: B17 / 4119021 „Prințul Saganilor” x „Sora 463 Greg”

  • B19 / 4050494 „Junior Prince” cu al 5-lea Toury 673 p, al 17-lea Chateauroux 5165 p, al 85-lea Orleans 6154 p, al 98-lea Noyon 3.559 p, al 123-lea Vierzon 2.172 p, al 437-lea Noyon 4404 p, al 658-lea Argenton 6657 p, 
  • B20 / 4041335 „Margo” cu primul Nat. Chateauroux 20789 / cel mai rapid 30713 p, prima prov. Vierzon 6378 p, a 7-a prov. Bourges 6.538 p, 1st Noyon 705 p / 67th vs 7931 p, 4th Sermaises 493 p / 133 vs 3625 p.

Selectarea rezultatelor

„Selecția se bazează pe rezultate, deoarece nu ne jucăm cu păsări bătrâne sau cu ani pe bază structurală. Aici nu este loc pentru un porumbel fără performanță. Nu există o selecție pe model, deoarece contează doar rezultatele. Avem o preferință pentru un anumit tip de porumbel, dar, dacă este necesar, compensăm acest lucru în timpul reproducerii. Calitățile bune ale unui porumbel sunt penelel moi, mușchii flexibili, o singură bucată și mai presus de toate un cap inteligent și plin de caracter. Un porumbel bun a văzut totul. Și în ceea ce privește pdigreeul … hârtia nu zboară. Dar, în propria noastră mansardă, am observat anul acesta că porumbeii mai buni s-au întors la porumbeii care ne-au făcut multă plăcere din 2017. Vom acorda o atenție specială acelor linii în această iarnă. Perspectivele noastre evoluează, de asemenea, odată cu vremurile. “Nefacand studiu si observatie, mergi înapoi. ”

Doar atenția ta!

a. „Am crezut că știm ce poate face un porumbel de top, dar în acest sezon am fost copleșiți de„ Margo ”. În trei curse consecutive a zburat : loc 1  interprovincială cu un minut de avans împotriva a 6378 porumbei, apoi a 1-a națională Chateauroux împotriva a 20.789 porumbei (unde a stat mai mult de un minut afară) și săptămâna următoare a concurat pe a 7-a provincială împotriva 6538 porumbei. Bourges. Cred că crezi un astfel de porumbel o singură dată în viață, dar, desigur, o faci pentru asta. Un porumbel sănătos cu caracteristicile potrivite este capabil de mult mai mult decât credem. ”
b. „Sportul porumbel nu este nimic fără prietenie. Acest lucru este uitat prea des. În fiecare sâmbătă, în timp ce priviți porumbeii, aici este un târg distractiv. Acest lucru oferă o valoare adăugată sportului columbofil. Deci, o mulțumire specială tuturor prietenilor care împărtășesc bucurii și dureri cu noi. Un cuvânt special de mulțumire lui Kristof Nechelput, omul cu care Patrick se consultă zilnic în timpul sezonului și schimbă idei. Unitatea este puterea. Mulțumim și lui Gilbert Vermeir pentru că este întotdeauna gata să ajute și lui Guy Van Holder pentru că datorită lui colonia noastră este atât de puternică pe hartă. Mulțumim și lui Willy-Jan și Jeroen Jacobs pentru că au fost furnizorul dezinteresat al generației actuale și, sperăm, viitoarea generație de porumbei de top și lui Kristoff Pletinckx, un nou crescător care își încrede deplin încrederea în noi, Patrick și Ilse.În cele din urmă, datorită lui Raf Herbots, omul care este întotdeauna pregătit și al cărui sfat se află parțial la baza succeselor actuale. ”

CELE MAI BUNE REZULTATE 2020
12.9 Chateauroux
Prov. 402 o: 1, 2, 20, 24, 130 (5/5)
Prov. 3525 jo: 10, 11, 18, 24, 39, 48, 57, 59, 60, 70, 95, 111, 155, 167, 171, 195, 234, 248, 253, 256, 268, 311, 466, 537 , 539, 550, 559, 600, 616, 677, 686, 723, 760 etc. (28/55)
06.9 Argenton
Prov. 677 o: 1, 6, 15, 16 (4/4)
Prov. 5225 jo: 5, 6, 15, 16, 24, 40, 51, 65, 93, 155, 171, 202, 247, 326, 370, 434, 450, 615, 629, 857, 887, 1002, 1088, 1102 , 1400, 1415, 1668 (27/38)
31.8 Sermaises
Hafo Dender 1709 jo: 2, 8, 17, 18, 25, 33, 34, 53, 64, 66, 68, 68, 74, 75, 76, 92, 130, 131, 132, 133, 142, 197 , 202, 255, 257, 275, 276, 278, 287, 290, 306, 315 etc. (52/64)
22,8 Bourges
Prov. 6538 jo: 2, 7, 31, 46, 76, 101, 133, 143, 147, 219, 438, 621, 635, 840, 1006, 1230, 1550, 1610, 1856, 1909, 1919 (22/66)
15.8 Chateauroux
Nat. 6306 il: 113, 381, 382 (3/5)
Nat. 20.789 jo: 1, 13, 430, 586, 641, 766, 1073, 1103, 1635, 1687, 2595, 2845, 3088, 3121, 3286, 3402, 4039 etc. (19/72)
01.8 Vierzon
FVOV 6378 jo: 1, 3, 449, 485, 597, 603, 705, 778, 849, 909, 1845, 1946 etc. (14/39)
25.7 Orleans
Interprov. 4604 il: 97, 172, 378, 608 (4/4)
Interprov. 17.686 jo: 1, 59, 60, 79, 81, 100, 291, 342, 436, 480, 574, 800, 926, 979, 1352, 1369, 1431, 1580, 1590, 1697, 1790, 1797, 1880, 2236 etc. (44/86)
18.7 Sermaises
Hafo Dender 3625 jo: 1, 2, 25, 72, 101, 133, 166, 187, 189, 198, 214, 235, 236, 240, 288, 312, 331, 333, 334, 373, 374, 397 , 399, 422, 447, 452, 453, 495, 500 etc. (53/104)
11.7 Sermaises
Hafo Dender 1197 yl: 1, 34, 368, 399 (4/5)
Hafo Dender 3371 ani: 26, 27, 33, 34, 55, 56, 59, 69, 70, 84, 102, 103, 122, 145, 191, 221, 236, 249, 250, 252, 284, 292, 297, 301, 324, 326, 333, 334, 336, 363, 384, 400 etc. (51/104)

 

Sursa: Deduif

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
De vanzare – Diplome pentru premierea columbofililor si porumbeilor 2020

Oferim spre vanzare diplome pentru premierea columbofililor si a porumbeilor din anul 2020. *Oferim grafica gratuita *Complectarea electronica a datelor...

Închide