Porumbei – studii și detalii

  1. Intuneric si lumina

De-a lungul carierei mele am vizitat multe magazine de animale. La fel și un negustor din estul țării. A fost întotdeauna la fel acolo. Omul mormăie despre scăderea vânzărilor sau despre undițele care nu erau vândute. Și invariabil a încheiat această mormăială cu afirmația „dar da, nu a fost niciodată atât de întunecat sau se va întuneca”. M-a făcut mereu să râd.

Crăciunul este sărbătoarea luminii, a confortului, a atmosferei, a mânca și a bea împreună. Dar s-a întunecat și în Betleem, unde mulți copii mici au fost asasinați brutal pentru că se spune că s-a născut un „rege rival”. Asta îmi dă un sentiment foarte amestecat. Lumina și lumea întunecată a puterii, a banilor și a interesului personal … Uneori vad pe facebook. Dar oamenii uneori aud ceva și asta nu este adesea atât de pozitiv. Mormăind, bâzâind, mormăind și înjurând pe oameni care adesea nici măcar nu sunt cunoscuți personal. Ei bine, nu tocmai exemple strălucitoare.

După cum știu mulți ,dar țin încă prelegeri acasă și în străinătate. Încă îmi place să o fac, așa că de ce nu. Asociațiile mă abordează adesea cu întrebarea cât costă dacă vin să vorbesc despre nutriție pentru o seară. Oamenii s-au obișnuit să plătească difuzoare. Nu vreau să particip la asta. „Nu, este complet gratuit, zic” și apoi văd deseori fețe surprinse. „Cer doar costuri de transport, deoarece mașina mea nu vrea să ruleze pe apă”.

Doctori fara Frontiere

Ei bine, asta mi-a dat o idee. De asemenea, putem contribui cu ceva pozitiv la o lume mai bună. Fiecare persoană are dreptul la o existență umană, pașnică și sigură, cu hrană suficientă. De aceea am devenit un fel de „ambasador” la Doctori fără frontiere.
De aceea am devenit un fel de „ambasador” la Doctori fără frontiere. De ce acolo? Deoarece uneori îi ajută pe oameni cu riscul propriei vieți și operează în zone de război sau înființează și implementează programe de vaccinare împotriva bolilor foarte periculoase precum holera și ebola, indiferent de rasă, culoarea pielii, religie sau orientare. Ele sunt adesea diferența dintre viață și moarte. Și aceasta este o diferență între întuneric și lumină.

Prelegeri

Dacă o asociație dorește o prelegere plină de seară, poate contribui și la acest proiect. Interesele multora care au ajuns în situații de război sunt primordiale. Prin urmare, acțiunea mea se numește: „Porumbeii zboară fără granițe” și pot fi găsite pe site-ul web Artsen Zonder Borders. Sperăm că lumina se va aprinde din nou pentru tot mai mulți oameni.

Porumbei tineri

Un porumbel este, de asemenea, un semn al păcii. Și mulți tineri văd lumina zilei în preajma Crăciunului. O perioadă la care mulți dintre noi așteptăm din nou cu nerăbdare. Ce va fi în sezonul următor? Puii vor veni frumos și se vor comporta bine? Vor ridica bine și puii care devin yarlingi anul viitor? Toate întrebările la care nu putem răspunde încă. Dar ceea ce putem face este să avem grijă optimă de porumbei. Prin îngrijire optimă mă refer la a face tot ce aduce beneficii bunăstării porumbeilor. Spune că începe un turbo. Cu cât începutul este mai bun pentru tineri, cu atât veți întâlni mai puține probleme în ceea ce privește sănătatea. Ce este un început bun atunci?

Un bun inceput

În primul rând, ar fi frumos dacă hrana pentru reproducere ar ieși cât mai aproape de nutriția Colastrei . Dacă nu, vedem deseori tineri care stropesc. Cum este asta? Dacă ne uităm la Colastra pe care tinerii îl primesc în primele zile, vedem un conținut ridicat de proteine, un conținut ridicat de grăsimi și un conținut ridicat de minerale și oligoelemente. Conform cărții științifice a dr. Curt Vogel, laptele de gusa este format din 75% apă, 12,5% până la 19% proteine, 8,5% până la 13% grăsimi și 1,5% minerale. Principalii aminoacizi sunt lizina și metionina. În ceea ce privește carbohidrații, laptele de gusa conține doar riboză și dezoxiriboză și nu are zaharuri. Colastra ( laptele de gușă )  conține toți aminoacizii esențiali. Greutatea corporală a puiului se dublează în 34 de ore după naștere.
Până acum numerele. Dacă porumbeii tineri din castron  trec treptat la mâncare obișnuită, atunci diferența este foarte mare. Multe amestecuri de reproducere au 30% până la 50% mazăre și un conținut scăzut de grăsimi de aproximativ 4%. Apoi, puteți, desigur, să verificați dacă trecerea este foarte mare. Atunci de ce dăm atâtea mazăre? Acestea conțin o mulțime de proteine ​​brute și sunt relativ ieftine. Cu toate acestea, numai 25% până la 30% din acesta poate fi absorbit și o mare parte din restul părăsește corpul ca și fecale. Ei bine, și nici nu am menționat procentele mari de porumb mare pe care le vedeți des. După 2 runde îl veți găsi de obicei sub grile. Doar îl aruncă. De ce? Pentru că nu au nevoie de asta pentru a crește tineri.De ce se află în amestecul de reproducere? Ai vrut hrană ieftină pentru reproducere, nu? Dar dacă porumbeii aruncă atât de mult …

Pui in cuibar

O problemă care apare adesea atunci când porumbeii tineri trebuie să mănânce hrana pentru reproducere cu o mulțime de mazăre, mulți carbohidrați și puțină grăsime. O schimbare uriașă dacă te uiți la compoziția colastrei. Cum poți rezolva asta? Apoi adăugați imediat 1 lingură mare de zahăr de struguri și 1 linguriță de sare într-o adăpatoare. În plus, adăugați și o lingură de oțet de mere și asta timp de 2 zile. Nu mai. De obicei, problema este rezolvată.

Faceți alegeri

În ultimii ani am fost ocupat să dezvolt ceva care este mult mai aproape de laptele recoltat. Deci, o proteină absorbabilă semnificativ mai mare și un conținut mai mare de grăsimi. Drept urmare, tinerii se dezvoltă semnificativ mai repede și există mult mai puțin gainat in boxa și mult mai puține probleme cu fecalele ”stropite” pe lângă cuibar . Conținutul ideal de leguminoase a fost de 12% până la 15%, iar conținutul de grăsime în jur de 9-12% datorită numeroaselor semințe bogate în grăsimi. În practică, un astfel de amestec se dovedește a fi mai scump de cumpărat. Dar dacă te uiți la înregistrare, este cu 15% până la 50% mai mică. (în funcție de compoziție). Porumbeii mănâncă în mod clar mai puțin din acesta și astfel luați mult mai mult timp cu mâncarea din pungă.

Cerința de proteine

Porumbeii reproducători au nevoie de 2,2 grame de proteine ​​absorbabile (utilizabile) pe zi. Cu amestecuri cu o proteină brută bogată, dar cu o proteină cu absorbție redusă, vedem că aveți nevoie de mult mai mult din ea. Deoarece ceea ce porumbelul nu poate absorbi, nu îi este de nici un folos și se stinge din nou. Uită-te la masă.

AMESTECA ALBĂ DE OU ASPURIT PROTEINE UTILE
PE 100 GR
ALIMENTE NECESARE
ÎN GRAME
1 14% 60% = 8,4 GR 26,2 GR
2 15% 50% = 7,5 GR 29,6 GR
3 17% 30% = 4,8 GR 45,8 GR

Un amestec cu un conținut ridicat de proteine ​​brute, dar cu o absorbabilitate redusă, trebuie să dați 45,8 grame de furaj pentru fiecare porumbel pentru a obține acele 2,2 grame de proteine ​​absorbabile. Adică cu aproximativ 20 de grame pe porumbel mai mult decât în ​​cazul furajelor care conțin o proteină puternic absorbabilă.

Vitamine

În timpul perioadelor de performanță, necesarul de vitamine este de două ori mai mare decât în ​​perioadele de odihnă. Oricine crede că totul va fi în mâncare va fi dezamăgit. Trebuie, de asemenea, să adăugăm minerale și oligoelemente, deoarece boabele de pe uscat absorb doar mineralele care se află în stratul superior al pământului. Și asta e din îngrășământ. Îi voi consacra un articol întreg o altă dată.
În orice caz, este înțelept să adăugați în mod regulat ulei de ficat de cod în furaje înainte de cuplare și în timpul reproducerii. Conține vitaminele A și D. Vara primim vitamina D de la soare, dar cel puțin nu am mai văzut-o de multe zile. Așa se întâmplă în toamnă și iarnă. Vitamina A menține membranele mucoase intacte, creșterea, vederea și reproducerea. Vitamina D pentru dezvoltarea penelor, oaselor, cojii de ouă etc. Aceasta necesită o combinație cu calciu mineral. Deci, se recomandă un amestec mineral foarte bun cu suficient calciu. Drojdia de panificație conține, pe lângă mulți aminoacizi, toate vitaminele B (15 bucăți), care constituie elementele constitutive ale enzimelor. Îmbunătățesc metabolismul și calmează nervozitatea.

Toate aceste sfaturi nu sunt de nici un folos dacă nu vă reproduceți din porumbei sănătoși și cu o rezistență naturală ridicată. Porumbeii carora li se murdăresc nările și se fac negre sau devin subțiri atunci când trebuie să aibă grijă de doi tineri, este mai bine să ne luăm la revedere de la ei. Tot în natură este cazul în care rămân doar animalele puternice și acestea au grijă de descendenți. Sau știm uneori mai bine?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Citește articolul precedent:
Tandemul Van den Abbeel-Van Paesschen a încununat un sezon minunatm Locul 1 național Ace Pigeon KBDB Allround Youngsters 2020

Lebbeke - Lebbeke este o municipalitate din Flandra de Est din landul Aalst. O zona recunoscuta datorita companiilor Barry Callebaut...

Închide